فهرست مطالب
آمار بازدیدکنندگان
آرشیو مطالب در دسته بندی ‘مدرسه حسینی’

چرا نماز اول وقت؟

بسم الله الرحمن الحیم

 الهی بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهور الحجه


در یادداشت قبلی قرار بود به دو مسئله بپردازیم که بحث به درازا کشید و مسئله دوم را امروز بررسی می کنیم.

چرا نماز اول وقت؟؟؟؟

حسین بن علی ع در ظهر عاشورا در حالیکه درگیر جنگ است همینکه موقع نماز می شود جهت اقامه نماز اول وقت اقدام می کند و خود و یارانش به نماز می ایستند. که این اقدام پیامش اهتمام عنصر عاشورایی بر نماز اول وقت می باشد.

در اینجا برای آنکه بیشتر در جریان فرهنگ و تفکر عنصر عاشورایی قرار بگیریم و با جلوه اراده عاشوراییان اشنا شویم به تشریح وضعیت حسین (ع) می پردازیم که حضرت در چه حال و هوایی نماز اول وقت می خواند.

–         حسین بن علی (ع) در حالی نماز اول وقت را اقامه می کند که:

1.     در مصاف با دشمن است و در میدان جنگ.

2.     مصیبت دیده است چرا که  تا آن لحظه تعداد قابل توجهی از عزیزان خود را از دست داده است.

3.     تشنه, گرسنه و خسته است.

4.     زخمی می باشد.

5.     با وضعیت مشقت بار خانواده زنها و تشنگی و وحشت زدگی بچه ها روبرو می باشد.

6.     در سخت ترین شرایط و بحرانی ترین وضعیت و خونبارترین فضا و محیط قرار دارد.

اما در عین حال حسین نماز اول وقت را اقامه می کند و بدین صورت به ماندگان و ایندگان پیام می دهد که در فرهنگ یک عاشورایی هیچ چیز نمی تواند مانع نماز اول وقت شود. لذابرای اقامه نماز اول وقت اگر خسته ایم باید بخود تلقین کنیم که هر چه خسته ایم خسته تر از حسین در ظهر عاشورا نیستیم.

اگر گرسنه و تشنه ایم گرسنه و تشنه تر از حسین در ظهر عاشورا نیستیم.

اگر در رابطه با کسب و کار و زندگی و … بحران زده هستیم وضعیت ما بحرانی تر از وضعیت حسین در ظهر عاشورا نیست. و اگر مصیبت زده هستیم چه مصیبتی بالاتر از مصیبت حسین در ظهر عاشورا. خلاصه با این کار روانی روی خود باید با اقامه نماز اول وقت خود را در زمره اولیاء الله قرار دهیم و در لیست نماز گزاران اول وقت که نخستین آنها امام زمان (عج) می باشد ثبت نام کنیم.

در اینجا مناسب است از یک عنصر عاشورایی یاد کنیم که وقتی در اوج قدرت بود با صدور بخشنامه نماز اول وقت اعلام کرد: به کار بگویید وقت نماز است. به نماز نگویید کار دارم.

شهید رجایی

در دیداری که با یکی از عرفای بزرگوار مشهد داشتم. بزرگوار تاکید بر نماز اول وقت داشتند و فرمودند: شما نمی دونید با فوت نماز اول وقت چه چیزهایی را از دست می دهيد. اصل را فراموش کرده اید و به فرعیات چسبیده اید.

در اینجا جهت حسن ختام به روایتی از حضرت امام رضا (ع) بسنده می کنیم:

نماز را از اول وقت به تاخیر نیندازید.

راز نماز اول وقت چیست؟

ادامه دارد…


چرا بايد نماز بخوانيم؟

بسم الله الرحمن الرحیم

الهی بحق الحسين اشف صدر الحسين بظهور الحجه

عنوانهای یادداشت قبلی از این قرار بود که:


اولین پیام نهضت عاشورا که سایه انداز همه پیامهای می باشد نماز است.


دین حسین در نماز حسین است.


حال حسینی کسی است که به نماز علاقه دارد و به آن عشق می ورزد و ادای نماز توسط وی صرفا برای این نیست که در زمره افراد تارک الصلوه قرار نگیرد. و بنا بر این شد که در این قسمت به بررسی دو مسئله بپردازیم:


مسئله اول:


گاهی بعضی به ویژه عده ای از جوانان مطرح می کنند چرا باید نماز بخوانیم؟


مگر این نیست که خدا نیازی به نماز ما ندارد و یا اینکه عبادت بجز خدمت خلق نیست لذا ما بجای نماز کارهای خیر زیادی انجام می دهیم و …


و اینچنین از زیر بار نماز شانه خالی می کنند.


برای پاسخ به تشریح مقدمه ای می پردازیم و ان اینکه:


اولا کسی که چنین سوالی را مطرح می کند متدین و مسلمان و خداپرست می باشد. و الا یک فرد بی دین که خدا را قبول ندارد کاری هم به نماز ندارد و کسی هم از او انتظاری ندارد.


حال باید از سوال کننده که مسلمان است و خدا را قبول دارد پرسید: آیا خدا را دوست می داری؟ که مطمئنا پاسخ او مثبت است.


سوال دوم اینست که ایا خدا را بیشتر دوست می دارید یا غیر خدا را؟ که مطمئنا می گوید خدا را. که قران هم اینگونه مومنین را وصف می کند:


و الذین امنوا اشد حبا لله


کسانی که ایمان آورده اند خدا را از هر کسی و هر چیزی بیشتر دوست می دارند.


هر کس و هر چیز را دوست داشته باشند خدا را بیشتر دوست دارند. او عاشق است و خدا معشوق. و مطمئنا یک مسلمان متدین نه ادعایی غیر از این دارد و نه ادعایی غیر از این را در مورد خود قبول دارد.


عرفا می گویند عشق و عشق بازی مرام دارد و ورود در میدان عشق بازی دارای حساب و قانون است به این صورت که:عاشق هیچگاه برای معشوق تعیین تکلیف نمی کند.


عاشق در برابر خواسته معشوق تسلیم محض می باشد. و چون چرا ندارد.


تا آنجا که منطق و تفکر عاشق را در برابر معشوق اینگونه به تصویر می کشند که عاشق خطاب به معشوق عرض می کند:

از تو به یک اشاره. از ما به سر دویدن


حال از ما به سر دویدن اشاره به روحیه تسلیم عاشق در برابر معشوق است چرا که کسی نمی تواند با سر راه برود چه رسد به با سر دویدن.


عاشق می خواهد بگو ید ای معشوق و ای محبوب من فقط تو را می بینم و فرمان تو را می شنوم. و بمجرد صدور فرمان از تو خود را به اب و آتش عشق و عملی ساختن فرمان تو می کنم.


تو همه وجود منی تو فکر منی ذکر منی خاطر منی.


این مرام عشق بازی است و حساب ورود به میدان عشق.


حال با توجه به این مقدمه سوال اینست که ای انسان آیا خدا را قبول داری؟


آیا نسبت به خدا عشق می ورزی؟


آیا عاشق خدا هستی؟


آیا برای خدا یک عاشق با مرام هستی با خیز؟


اگر تو عاشقی و خدا معشوق و اگر تو کشته عشقی معشوق چنین فرمان می دهد:


اقم الصلوه


نماز بخوان


و مرام عشق بازی اینست که عاشق در برابر خواسته معشوق چون و چرا نمی کند و تعیین تکلیف نمی نمايد. آنهم خواسته ای که با اندک زمانبری پرداخت بهای تمام هستی و همه نعمتهایی است که معشوق در اختیار عاشق قرار داده است.


و شانه خالی کردن از ادای نماز……


زهی بی انصافی و زهی غفلت…


ادامه دارد….


آيا حادثه کربلا اتفاقی بود؟ اگر اتفاقی نبود انگيزه از برپايی آن چه بود؟؟؟

بسم الله الرحمن الرحیم


الهی بحق الحسین اشف صدر الحسین بظهور الحجه


حادثه کربلا یک حادثه اتفاقی نبود یعنی اینطور نبود که حسین بن علی ع در مسیر گشت و گذار خود از مدینه به مکه و از مکه به کوفه در کربلا با مشکل روبرو شود و در دام راهزنان گرفتار آید و سپس در دفاع از خود بهمراه اصحاب و فرزندانش به شهادت برسد.


بلکه حرکت حضرت یک حرکت با انگیزه و هدف دار بود بطوری که مولا در وصیت نامه ای که نزد برادرش محمد حنفیه در مدینه می گذارد می فرماید:


انما خرجت لطلب الاصلاح فی امت جدی


خروج من از مدینه یک خروج هدفدار است من با انگیزه فساد ستیزی و ارائه راهکارهای اصلاحی برای امت اسلام از مدینه خارج می شوم.بنابراین حرکت حضرت یک حرکت هدف دار است و حرکت هدفدار همیشه دارای پیام می باشد و این ما هستیم که باید برای حسینی شدن و اثبات حسینی بودن با دریافت پیامهای نهضت عاشورا آنها را به مرحله اجراء بگذاریم.


یعنی: اولا تفکر حسین بن علی ع را احیاء کنیم. ثانیا آن را کاربردی نماییم.


لذا با توجه به این مقدمه به بررسی پیامهای نهضت حسین بن علی ع می پردازیم و برای آنکه بتوانیم پیامهای قابل توجهی را دریافت کنیم بطور اجمالی به آنها اشاره می نماییم.


اولین پیام نهضت عاشورا که سایه انداز همه پیامهای می باشد نماز است.


حضرت در عصر تاسوعا که عمر سعد دستور حمله به خیمه های ابی عبد الله را صادر می کند خطاب به برادرش عباس می فرماید: از آنها امشب را تا صبح برای ما مهلت بگیر تا به راز و نیاز و نماز بپردازیم. سپس می فرماید:


انی احب الصلاه


من نماز را خیلی دوست می دارم. به نماز خیلی علاقه دارم.


حال حسینی کسی است که به نماز علاقه داشته باشد. به ان عشق بورزد نه آنکه صرفا برای آنکه در زمره افراد تارک الصلاه نباشد نماز بخواند.

سپس در ظهر عاشورا در اوج جنگ همینکه وقت نماز می شود در سخت ترین شرایط و در بحرانی ترین وضعیت به نماز می ایستد و نماز می خواند.


و اینگونه به ماندگان و آیندگان پیام می دهد که دیانت حسین و تفکر حسین توجه خاص و توام با عشق و علاقه به نماز است.


بطوری که هیچ چیز نمی تواند مانع اقامه نماز حسین شود گویا حضرت می خواهد بگوید:


دین حسین در نماز حسین است.


روح یک نهضت فساد ستیز و اصلاح طلب در اقامه نماز است و در پایان مهر تایید یک انقلاب الهی و رمز ماندگاری آن به نماز گزار بودن عناصر انقلابی است.


در یادداشت فردا به این دو سوال پاسخ می گوییم:


1. گاهی بعضی به ویژه عده ای از جوانان مطرح می کنند چرا باید نماز بخوانیم مگر این نیست که خدا نیازی به نماز ما ندارد و یا اینکه عبادت بجز خدمت خلق نیست لذا ما بجای نماز کارهای خیر زیادی انجام می دهیم و ….


2. چرا نماز اول وقت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟


ادامه دارد…..

ماه محرم ، ماه ویژه تبلیغ

بسم الله الرحمن الرحیم

الهی بحق حسین اشف صدر الحسین بظهور الحجه


ماه محرم است و فصل ويژه تبلیغ.
فصلی که امت اسلام به طور ويژه برای آن سرمایه گذاری می کند. هم از لحاظ وقت و هم از لحاظ بودجه.یک حرکت خود جوش سازمان یافته که مدت دوازده. سیزده قرن است نسل به نسل. دست به دست پاسداری می شود و هر روز با جلوه ای جدید در صحنه جامعه اسلامی خود نمایی می کند و نظر متفکرین عالم را به خود جلب می نماید.
نویسندگان می نویسند. گویندگان می گویند و شعرا می سرایند و از عظمت آن همین بس که هیچگاه کهنه نمی شود بلکه چهره جدیدی از آن نمایان می شود و سرچشمه ای می شود که آب حیات آن برای فرد و جامعه حیات بخش می شود.
و این یکی از ويژگیهای امت اسلام علی الخصوص شیعه می باشد که زبان زد همه ادیان،ملتها حتی دولتها و سیاستمداران جامعه بشریت می باشد.
تا آنجا که حضرت امام رضوان الله تعالی می فرمایند: این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.که این دلالت دارد بر عظمت محرم و صفر و نقش سازنده آن که هم دین را زنده کرد و هم آینده آن را بیمه نموده.
این نوعی حضور در صحنه برای امت اسلام میباشد یعنی مسلمانان امتی هستند که بطور دائم در صحنه حاضر می باشند.
حال به دلائل مختلف که این حضور در صحنه یکی از قوی ترین ابزار برای احیاء و اجرای تفکر اسلامی می باشد مگر اینکه حکومتها و قدرتهای حاکم از مسیر اصلی سیاستگزاری خارج و منحرف شوند که این امر در تشیع و جامعه شیعی کم رنگ تر و کمتر می باشد که به چند نمونه اش اشاره می کنم:
مثلا یکی از دنیا می رود و به رحمت خدا می رود:برای او مراسم ختم. سوم. حضور در مزار. هفتم. چهلم و سالگرد برای او گرفته می شود.
اینها همه حضور در صحنه فکری و فرهنگی است چرا که در این مراسم ها همه قال الله. قال رسول الله. قال الصادق و … گفته می شود.
همه کلاس دین شناسی برای احیاء تفکر اسلامی است.
و یا همین نماز جماعت در مساجد که در کلیه محلات و کوچه پس کوچه ها بر پا می شود. زن و مرد. پیر و جوان همه به اختیار و عشق و علاقه خود رو به مسجد می اورند و مسائل و مطالبی از دین و تفکر اسلامی مطرح می شود. که این ویزگی در هیچ دین و مذهب و مکتبی وجود ندارد و خاص ملت و امت اسلامی است که در کلیه ولادتها شهادتها و وفیات در صحنه فرهنگی و فکری حاضرند و تلاش می کنند.
یکی از علماء و دانشمندان مسیحی خطاب به یک عالم اسلامی می گوید:
اگر ما حسین شما مسلمانان را داشتیم پرچم مسیحیت را در سراسر جهان بر بالای هر بام خانه ای به اهتزاز در می آوردیم.یعنی شما ابزارهایی برای به صحنه کشاندن مردم دارید که ما فاقد آن می باشیم.و یا یکی از علمای اهل تسنن در مناظره ای که با یک عالم شیعی دارد می گوید شما دو چیز دارید که ما فاقد آن هستیم:


یکی اینکه حسین را دارید
و
دیگر آنکه شما روحانیت تشیع وابستگی به قدرت حاکم و حکومت ندارید. مستقل هستید و با پول سهمین که مردم می دهند ارتزاق می کنید.


لذا خیلی راحت یک طلبه از شما در برابر حکومت در برابر یک سیاستمدار. در برابر مدیران اجرایی در جامعه می ایستید و هشدار میدهید ولی ما همیشه وابسته به حکومت وقت هستیم و باید تابع باشیم و نوآوری نداریم…


اللهم صل علی محمد و ال محمد و عجل فرجهم و سهل مخرجهم
التماس دعا
یا علی